Lans gaat samenwerking aan met ING en NIBC voor uitbreiding in Dinteloord

Lans gaat samenwerking aan met ING en NIBC voor uitbreiding in Dinteloord

Lans is bezig met het realiseren van de eerste van vier kassen op Agro&Foodcluster Nieuw Prinsenland in Dinteloord. Deze eerste kas heeft een oppervlakte van ca. 8 hectare. In totaal zal het kasoppervlakte ca. 35 hectare gaan bedragen. Om deze uitbreiding te financieren is Lans een samenwerking aangegaan met ING en NIBC, dit na een financieringstraject onder begeleiding van Kruger

Lans beschikt op dit moment over 52 hectare glas op 5 locaties in Westland en Zeeland (Rilland). 80% van het kasoppervlakte is voorzien van groeilicht. Met de uitbreiding wil Lans, samen met haar telerscoöperatie Harvest House (www.harvesthouse.nl), nog beter de vraag van onze klanten invullen.

Twee jaar geleden is Lans begonnen met het zoeken naar een geschikte locatie. Dit is Nieuw Prinseland in Dinteloord (Noord-Brabant) geworden. Deze locatie ligt op de route van de vestigingen in Zeeland naar Westland, wat gunstig is voor de logistiek. Daarnaast beschikt Nieuw Prinsenland over een gezamenlijke waterzuivering voor het spuiwater, een eigen gasontvangststation met een eigen gasnet en een 150/20 KV station. Bovendien is Nieuw Prinsenland bezig om een restwarmte- en CO2-netwerk naar het gebied te realiseren om nog duurzamer te kunnen telen. Dit alles past goed bij wat we als Lans verwachten van een modern glastuinbouwgebied.

Nadat de uitbreidingslocatie was gevonden, zijn we begonnen met de financiering van ons nieuwbouw project. Voor dit traject hebben we Kruger uitgekozen om ons daarbij te ondersteunen, vanwege Kruger’s expertise op het gebied van ondernemingen in de glastuinbouw, het financieel vertalen van de toekomstplannen en het vervolgens begeleiden naar een passende financiering.

Bij het financieren van grootschalige glastuinbouw wordt steeds meer gewerkt met zogenaamde clubdeals, waarbij 2 of meer banken gezamenlijk de financiering verstrekken. Hierbij heeft Lans gekozen voor ING en NIBC. Vanaf het eerste gesprek met zowel ING als met NIBC was er sprake van een chemie. Het meedenken met ons als klant en de gedeelde visie op de toekomst van de sector gaven direct een goed gevoel. Mede door ondersteuning van Kruger en advocatenkantoor Habraken Rutten zijn alle juridische formaliteiten achter de rug en is de samenwerking een feit. De bouw is reeds in volle gang, eind september is de kas gereed voor de teelt.

Dinsdagmiddag 29 mei is dit nog eens feestelijk beklonken (zie foto ‘s) met een hapje en drankje op de nieuwbouw locatie in Dinteloord in het glastuinbouwgebied Nieuwe Prinsenland (www.nieuwprinsenland.nl).

Voor meer informatie Lans:
Erwin van der Lans
Operationeel directeur Lans
Mobiel : 06-28903310
E-mail : e.vanderlans@lans.nl
Website : www.lans.nl
Facebook : www.facebook.com/Lanstomaten
Post-bezoekadres: Maasambacht 2b, 2676 CW Maasdijk

Voor meer informatie NIBC Bank N.V.:
Eva Kool
Food, Agri, Retail and Health
Telefoon : 070-3429956
Mobiel : 06-46363454
E-mail : Eva.Kool@nibc.com

Voor meer informatie Kruger:
Erik in ’t Groen
Telefoon : 010-2121922
Mobiel : 06-83206387
E-mail : eintgroen@kruger.eu
Website : www.kruger.eu
Postadres : Postbus 8677, 3009 AR Rotterdam
Bezoekadres : Steupelstraat 50, 3065 JE Rotterdam

Voor meer informatie ING:
Ton van Adrichem
Sr. Relatiemanager Food & Agri Zuid West ING Grootzakelijk