Lans Groep Groeit over 100 hectare heen

Lans Groep groeit over 100 hectare heen

Lans Groep heeft op 4 januari 2021 20 hectare grond gekocht waarop dit jaar nog een kassencomplex van 6,5 hectare gebouwd wordt. Na realisatie van de nieuwbouw beschikt de onderneming, die dus blijft groeien, over ruim 79 hectare glasopstanden en voldoende grondposities om nog eens 35 hectare te bouwen. Daarmee komt de teler uit op 114 hectare in de toekomst.

De uitbreiding wordt gefinancierd door het bankenconsortium ING, Rabobank en NIBC. De financiering kwam tot stand onder regie van Yeald.

Specialisatie in jaarrond tomaten
De Lans Groep bestaat bijna 50 jaar en is uitgegroeid tot een bekende, grote teler die actief is in drie gebieden. In het Westland/Maasland heeft het bedrijf 32 hectare, in Dinteloord 20,5 hectare en in Zeeland (Rilland) staat 20 hectare onder glas. Circa 80% van de kasoppervlakte is voorzien van groeilicht en je kunt met recht zeggen dat het bedrijf zich heeft gespecialiseerd in de jaarrond teelt van diverse soorten tomaten.

Ondanks de enorme groei is Lans Groep nog steeds een echt familiebedrijf met Leo, Vincent en Erwin van der Lans in de directie. De directie wordt hiernaast gecompleteerd door Jan van Marrewijk (Operationeel directeur Dinteloord) en Edwin Ruigrok (Financieel directeur). Bovendien is medeoprichter Cees van der Lans nog altijd een betrokken aandeelhouder.

Samenwerking met Jan van Marrewijk
Jan van Marrewijk teelt sinds 1986 tomaten en is binnen de Lans organisatie verantwoordelijk voor de teelt en operatie van alle locaties in Dinteloord. De samenwerking met Jan van Marrewijk verstevigt de organisatie, aldus de telers, en draagt bij aan de gewenste schaalvergroting.

Nieuw Prinsenland
In 2016 heeft Lans haar eerste grondposities in Nieuw Prinsenland in Dinteloord verworven en door de samenwerking met Jan wordt hier inmiddels op 20,5 hectare geteeld. Door de Lans Groep is bewust gekozen voor het tuinbouwgebied Nieuw Prinsenland omdat het hier een duurzaam glastuinbouwgebied betreft met grondkavels van voldoende omvang. De komende jaren zal de Lans Groep hier een modern kassencomplex van ruim 62 hectare gaan realiseren.

Financiering
De huidige financiers ING-Bank en NIBC verwelkomen een derde clubdealpartner in de vorm van Rabobank. Hiermee wordt er een duurzame en toekomstbestendige financiering ingericht waarmee de verdere groei gerealiseerd kan worden. De directie heeft samen met Yeald de strategie bepaald en hiernaast trad Yeald op als debt advisor. Juridische expertise werd geleverd door advocatenkantoor Habraken Rutten en Ruitenburg Accountants is ingeschakeld voor fiscaal advies.

Groentennieuws