Svensson

40 jaar Svensson klimaatschermen

In 2021 viert Ludvig Svensson haar 40-jarig jubileum. Dat doet het bedrijf nadrukkelijk met ons, de sector.

De geschiedenis van Svensson Klimaatschermen gaat terug tot de jaren 70 toen het bedrijf haar eerste klimaatscherm voor de glastuinbouw introduceerde. De grote doorbraak was in de jaren 80, met een inmiddels klassiek klimaatscherm gemaakt van aluminium en plastic bandjes.

Met een vooruitstrevende combinatie van materialen en een unieke productiemethode leverde dit scherm een grote bijdrage aan het sturen van de temperatuur, lichtinval en luchtvochtigheid in de kas én bespaarde het ook nog veel energie, zo blikt men terug. Achteraf gezien was dit het startpunt van een reeks revolutionaire klimaatschermen die zou volgen, met honderden varianten, voor ieder gewas, elk type kas en klimaat, waar ook ter wereld.

Met jou
Terwijl Ludvig Svensson zich volledig toelegden op de ontwikkeling van klimaat- en schermoplossingen, stond ook de rest van de glastuinbouwsector niet stil. Samen met telers, scherminstallateurs, kassenbouwers, adviseurs en andere partners zijn de ideale omstandigheden gecreëerd om een missie te voltooien.

Met z’n allen streven men naar perfectie, gedreven door een gezamenlijke passie voor de glastuinbouw en ambitie voor innovatie. Want de glastuinbouw draait niet alleen om teelt en techniek, het zijn de mensen die de sector maken. Samen maken we de mooiste en meest vooruitstrevende producten.

En daarom viert Ludvig Svensson dit jaar haar 40-jarig bestaan graag samen de sector, met ons. Dit om haar waardering te tonen en iedereen te bedanken voor hun loyaliteit. “Wij kijken uit naar een nieuw jaar samenwerken, samen doelen bereiken, samen ambities waarmaken en samen investeren in de toekomst… in het grote geheel”, zo besluit men het jubileumbericht aan het begin van 2021.