Volwassen Nitea verwacht door te groeien

Volwassen Nitea verwacht door te groeien

Nitea verwacht de komende jaren verder te groeien nadat het softwarebedrijf de afgelopen vijf jaar ook al explosief groeide. Het vastleggen van data in de Cloud is daarbij een van de speerpunten, geeft directeur Arjen Brand aan in gesprek met KAS Magazine.

Sinds 2015 groeide het bedrijf van 6 naar 23 medewerkers, werden nieuwe producten en diensten geïntroduceerd, werd een internationale markt aangeboord, groeide het aantal software-installaties van 65 naar ruim 300, vermenigvuldigde de omzet én verhuisde Nitea naar een nieuw groter onderkomen. Nu het vastleggen van data in de Cloud steeds meer gemeengoed wordt, is het belangrijk om daar als Nitea in mee te groeien, meent directeur Arjen Brand. Juist in dat vooruitkijken en meedenken met klant ligt volgens hem de grote kracht van Nitea. “Ondanks de enorme jump die we hebben gemaakt als bedrijf, zijn we altijd tijd blijven investeren in onze klanten. Op basis van onze kennis adviseren wij onze gebruikers om hen uiteindelijk verder te kunnen helpen. Daarbij houden we onze ogen en oren open voor ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op dataverwerking in de tuinbouw.”

Schaalvergroting
Brand verwacht dat de groei van Nitea ook de komende jaren zal doorzetten. “We hadden aanvankelijk een historie in de groenteteelt, maar hebben inmiddels ook voet aan de grond in bijvoorbeeld de sierteelt, potplanten en zacht fruit. Net als in de groenten zal de schaalvergroting in deze teelsoorten toenemen, waardoor grotere bedrijven ontstaan. De noodzaak voor goede registratie zal daardoor toenemen. Wij zullen van dat momentum gebruik moeten maken.” Bijzonder is overigens Nitea in al die jaren nog nooit een klant verloren is door een fusie, besluit Brand. “Als een van onze klanten samenging met een ander bedrijf, bleef Nitea ook aan het fusiebedrijf als leverancier verbonden. Het is en blijft bijzonder dat wij toch in dat dat soort situaties altijd boven komen drijven. “We zijn trots dat wij in de markt geaccepteerd zijn als een volwaardige softwareleverancier in de glastuinbouw.”