Westland Horti Tours

Westland Horti Tours

Nederlandse glastuinbouw steeds meer toeristische attractie

Steeds meer zakenmensen en toeristen uit binnen- en buitenland willen een kijkje nemen onder het glas. De vraag naar rondleidingen met een professionele gids groeit snel.

Aad Verduijn en Wilma Verkade van Westland HortiTours zijn bijna vier jaar geleden gestart met het geven van rondleidingen in de glastuinbouw door een professionele gids. Zij hebben dit jaar al zo’n 1.700 mensen rondgeleid, variërend in groepen van enkele bezoekers tot grote groepen van 20 personen.

Aad Verduijn is één van de enthousiaste en professionele gidsen. Hij neemt de bezoekers mee naar Westlandse tuinbouwbedrijven en toeleveranciers. Hier vertelt hij over de nieuwste innovaties op het gebied van gewassen, logistiek, techniek, energie en dergelijke. Hij laat zien dat tuinbouw hightech is en een belangrijke motor van de Nederlandse economie.

Belangstellenden komen van over de hele wereld. Regelmatig komen de verzoeken van het ministerie, de brancheorganisaties, beurzen, gemeente.

Dankzij de medewerking van gerenommeerde tuinbouwbedrijven in bloemen, potplanten, groenten en tuinbouwtoeleveranciers is Westland HortiTours in de gelegenheid de zakelijke rondleidingen in innovatieve bedrijven te organiseren. Voorts is er een goede samenwerking met Westland Marketing, HollandDoor, Delphy, Wordl Horti Center, Kenlog en WUR.

Aad Verduijn en Wilma Verkade: “Het is onze uitdaging met onze professionele rondleidingen bedrijven te ontzorgen. Zij kunnen de organisatie van een zakelijk bezoek aan de Nederlandse glastuinbouw met een gerust hart aan ons overlaten.”