Samenwerkingen

Door onze samenwerkingen blijft onze focus op tomaten telen waar wij goed in zijn.
Harvest House

Wij zijn trots lid te zijn van Coöperatie Harvest House U.A.

Harvest House is een internationale organisatie van bevlogen en betrokken telers. Het is een van de grootste producentenorganisaties in vruchtgroenten van Nederland met een breed assortiment tomaten, paprika’s en komkommers. Een steeds groter deel hiervan is biologisch. Harvest House B.V. verzorgt de afzet van de producten van haar leden.

Wij telen op een innovatieve en duurzame manier hoogwaardige vruchtgroenten en brengen die samen met de ketenpartners van Harvest House van de kas naar de consument. We zijn echte doeners. Doen het goed, doen het gewoon, doen het op onze eigen manier en doen het vooral samen. Want samen bereiken we meer.

Samen bouwen we aan een voedselketen die relevant is in de wereld. Want wij geloven dat iedereen in de wereld toegang moet hebben tot gezond, voedzaam en lekker eten

Website Harvest House
Greenpack

Efficiënt en vers verpakken

Bij Greenpack worden de producten van Lans verpakt naar wens van de klant

Greenpack is één van de grootste verpakkings- en distributiecentra van West-Europa. Efficiënt produceren is één. Efficiënt verpakken is een ander specialisme. Alle versproducten worden op een efficiënte en voedselveilige wijze verwerkt. Het overgrote gedeelte van de tomaten, die verkocht worden in kleinverpakking van Lans worden door Greenpack verpakt. Producten die ‘s-morgens geoogst zijn, staan dezelfde dag klant-specifiek verpakt klaar voor distributie naar afnemers over de gehele wereld. Greenpack levert maatwerk en voegt met de verpakking een waarde toe aan het product.

Website Greenpack

Wij houden ons graag bezig met tomaten telen. Daarom maken we gebruik van de kennis van onze partners.

Erwin van der Lans
Bekopak

Producent van kunststof en karton verpakkingen

Verpakkingen van hoogwaardige kwaliteit met de juiste service

Bekopak is een verpakkingsfabrikant van dunwandige thermogevormde verpakkingen van hoge kwaliteit. Het bedrijf is gevestigd in het pand van Greenpack en produceert 250 miljoen verpakkingen per jaar voor zowel eigen gebruik als voor verkoop aan derden.

Bekopak is een initiatief van de Greenpack aandeelhouders.

Website Bekopak
Greenblend

Een tomatoblend zonder kunstmatige toevoegingen.

GreenBlend is gespecialiseerd in de verwerking van vers geoogste tomaten tot een uitzonderlijke tomatenblend voor gebruik in de industrie en foodservice.

Deze tomatenblend bevat geen kunstmatige toevoegingen en bestaat uitsluitend uit tomaten die volgens Nederlandse kwaliteitsstandaarden zijn geteeld. GreenBlend is een uniek samenwerkingsverband tussen verschillende partijen uit de agri-foodindustrie. Door middel van een innovatief productieproces en ingrediënten van topkwaliteit wil GreenBlend zich onderscheiden in de markt van bewerkte tomaten en pulp.

De verkoopactiviteiten van onze tomatenblend vinden plaats bij telerscoöperatie Harvest House.

GreenBlend is een initiatief van de Greenpack aandeelhouders.

Website Greenblend
NL Jobs

Meer dan alleen werven en plaatsen

NL Jobs is uitgegroeid tot een grote speler in de markt. NL is gespecialiseerd in het werven en selecteren van medewerkers in Oost-Europa voor diverse sectoren. Uiteraard verzorgt zij voor deze internationale medewerkers ook de salarisadministratie. Ook zorgt zij er voor dat er waar nodig diverse facilitaire zaken geregeld worden. Voorbeelden hiervan zijn huisvesting, vervoer, verzekeringen en sociale begeleiding van de medewerkers.

Tevens verzorgt NL Jobs de salarisadministratie van onze scholieren.

Website NL jobs
NL Realty

Verantwoorde manier van huisvesten

Internationale medewerkers die vanuit Europa naar Nederland komen om hier te werken in de kassen verdienen een fatsoenlijke huisvestiging.Daar zorgt NL Realty voor. NL Realty werkt ook nauw samen met NL Jobs.


NL Realty beschikt over een groot aantal huisvestingsmogelijkheden en coördineert alle diensten die nodig zijn om deze medewerkers hygiënisch en verantwoord te laten wonen.

Website NL Realty
Axia vegetable seeds

Created by passion

Axia seeds is 2010 in opgericht. Topspecialisten op het gebied van veredeling van groentezaden en toptelers zoeken samen naar nieuwe tomaten rassen. Deze nieuwe rassen moeten onderscheidend zijn op het gebied van exquise smaak en een surplus aan gezonde inhoudsstoffen. Daarnaast moet kwaliteit en kwantiteit goed in evenwicht zijn.

Om deze rassen te ontwikkelen beschikt Axia over een onderzoekscentrum in Naaldwijk en worden op locaties, in binnen- en buitenland proeven, gezet.

Website Axia
Nitea

Software voor de glastuinbouw

Arbeidsregistratie in de kas en in de loods, het ontwikkelen van tracking en tracing, productregistraties, kostenanalyses en logistieke processen in verpakkingshallen, zijn enkele van de voorbeelden waar Nitea IT Solutions zich mee bezighoudt.

Website Nitea
Nieuw Prinseland

Nieuw Prinsenland is een locatie voor glastuinbouwondernemers met ambitie

Nieuw Prinsenland is voorzien van tal van faciliteiten, zoals een eigen gasontvangststation inclusief 8 bar gasnet, een regionaal 150/20 kV station ligt in het gebied, een duurzaam watersysteem voor aanvullend gietwater en voor de afwikkeling van spuiwater, en een prima samenwerking in de Tuinderscoöperatie. De nabijheid van de bestaande suikerfabriek en het agro- en food bedrijventerrein zorgt er voor dat optimaal gebruik gemaakt kan worden van elkaars reststromen, installaties, kennis en talenten.

Website Nieuw Prinsenland
Geopower Oudcamp

Warmte uit de grond voor Lans en andere ondernemers

Met 7 collega tuinbouwbedrijven is het aardwarmteproject GeoPower Oudcamp in 2018 gerealiseerd. GeoPower Oudcamp onttrekt op een diepte van 2.800 meter water van 95 graden uit de bodem om deze warmte te gebruiken om de omliggende glastuinbouwbedrijven te voorzien van duurzame warmte. Als de warmte maximaal is benut, zal het water afgekoeld zijn tot ongeveer 35 graden. Daarna wordt het afgekoelde water weer teruggepompt naar 2.800 met diepte.

Met dit project wordt er ongeveer 15.000.000 m3 aardgas per jaar bespaard. Dit is een CO2-uitstoot van 26,7 kiloton per jaar. Dit staat gelijk aan het verbruik van ruim 10.000 huishoudens. Hiermee wordt getracht de producten op een zo duurzaam mogelijke manier te telen en een meerwaarde te creëren voor de markt.

Website GeoPower Oudcamp
Kas Energy

Faciliteeert en ondersteunt de energie in- en verkoopt

Voor de ondersteuning van alle in- en verkoop van elektriciteit en overige energie componenten ont zorgt Kas Energy ons en verzameld alle data.  

Warmtebedrijf West Brabant

Samen naar duurzamer

Met Warmtebedrijf West-Brabant slaan 14 glastuinbouwers uit Steenbergen en Dinteloord de handen ineen voor een duurzame productie van groenten, fruit, zaden, planten en bloemen. Samen zijn ze van plan hun kassen te verwarmen met restwarmte van de afvalenergiecentrale van PreZero in Roosendaal. En hun planten te laten groeien en bloeien dankzij CO2 uit die centrale.

Website Warmtebedrijf West Brabant