De Teelt

Benieuwd hoe onze tomaten groeien?
De Teelt

Gezonde en smaakvolle tomaten

Lans teelt voor diverse markten jaarrond verschillende typen (tros)tomaten. De teelt is buitengewoon belangrijk voor Lans om tomaten van de hoogste en beste kwaliteit te kunnen garanderen. Hiervoor zijn de diverse vestigingen uitgerust met de modernste middelen en up-to-date kassen. Tijdens de teelt zijn teeltmiddelen zeer belangrijk, zoals water, meststoffen, gewasbescherming en arbeid. Lans tracht op een verantwoorde wijze te telen, dat betekent waterrecycling, efficiente inzet van meststoffen en vergaande biologische inzet bij de gewasbescherming. Bij de arbeid is het belangrijk, dat de kwaliteit en kosten hand in hand gaan.

Duurzaamheid
Arbeid

Onze mensen zorgen voor de teelt van de tomaten, niet de kas

Onze tomaten worden geteeld in een glazen kas. In de kas worden de werkzaamheden verricht door onze medewerkers. De teelt van tomaten is erg arbeidsintensief. Een grove indicatie is dat er gemiddeld 5 t/m 7 fte per ha nodig zijn om alle werkzaamheden te verrichten.

De Arbeidsmanagers met zijn teamleiders begeleiden alle medewerkers hoe de werkzaamheden verricht moeten worden om een kwalitatief goed product af te leveren bij onze klanten.

Teelt vestigingen

Waar telen wij als Lans?

Vestigingen